Ogółem to chce kupić samochód i pracować dla firmy kurierskiej, więc nie wiem do końca czy lepiej kupić duży, czy też mały. Myślę, że kupując mniejszy (Vivaro, mały Transit), nie będę musiał ryzykować z dużą kwotą. Z drugiej strony plusem tego mniejszego może być np. to że jeżeli kupię 6 osobowy będzie można go wykorzystywać na co dzień, większego zaś nie. A na temat Vivaro/Traffica może ktoś się wypowiedzieć? Może wyrazicie swoje zdanie na zakup samochodu - jakiego? Większego(typowo do pracy), czy mniejszego (bardziej funkcjonalny)?
[O1] Kontrolka świateł pozycyjnych
Zwiń
X
-
[O1] Kontrolka świateł pozycyjnych
Robiłem dzisiaj diagnostykę silnika mojej O1'98 u fachowców od Audi/VW (ci w ASO Skody tylko drogie części chcą wymieniać).
Z silnikiem super, ale zauważyłem że nie świeci mi kontrolka świateł pozycyjnych na tablicy.
Czy wiązać to z diagnostyką, czy może żarówka w tablicy się upaliła?
-
-
Zamieszczone przez ks0524czy może żarówka w tablicy się upaliła?
Jedyną kontrolą włączonych postojówek jest podświetlenie tablicy,włącznika świateł ,panelu regulującego cyrkulację powietrza.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shicoFabrycznie tablica nie miała zamontowanej w gnieździe ,żarówki do kontroli włączenia świateł postojowych(choć miejsce na nią jest).A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez splawikPrzed liftem była kontrolka od postojówek, po lifcie podświetlaja sie całe zegary.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AFRO66666ja mam 0I przed liftem i mam kontrolkę a jeżdże w pracy polifcie i mam tylko podświetlenie tablicyZbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Kontrolkę mam - bo świeciła.
Osobiście nie spotkałem przedliftowej O1na samych LED-ach,ale może taka istniała tak jak napisał S3 CHRIS(nie mam wiedzy na ten temat)
W założonym temacie nie dopisałeś iż przed przeglądem się świeciła.Patrząc że masz 1,6AKL, czyli taka jak moja sądziłem iż tablica jest taka sama,choć wiem że były montowane z niewielkimi zmianami elektronicznymi w zależności od wersji wyposażenia.
U mnie podobnie jak u JanuSza jest tylko niepodłączone gniazdo,oraz parę innych które w naszych wersjach nigdy się nie zapalą(np światła obrysowe)
Komentarz
-
Komentarz